CONTACT

CONTACT

 

Even voorstellen…

 

Hallo,

 

Mijn naam is Mirte Backus (1990), ik ben psychomotorisch therapeut.

In 2008 ben begonnen met de studie psychologie (Universiteit Maastricht), maar ik merkte al snel dat ik iets wilde DOEN.

Beweging is voor mij altijd een manier geweest voor zelfexpressie (dans), ontspanning (yoga) en om mijn kracht en grenzen te ervaren (martial arts).

Ik ben Psychomotorische therapie gaan studeren aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Door middel van diverse stages heb ik ervaring opgedaan in de psychiatrie (volwassenzorg en kind-en-jeugd psychiatrie), gehandicaptenzorg en ik heb gewerkt aan PMT-projecten op reguliere basisscholen.

Ik merkte dat mijn hart ligt bij het werken met kinderen en jongeren, dus daar ben ik me verder in gaan verdiepen. Ik werd geïnspireerd door workshops, lezingen, praktijkervaring en een internationaal uitwisselingsproject.

Vanwege mijn interesse voor leerproblemen (o.a. dyslexie) en mijn motivatie kinderen/ jongeren die op school niet meekomen TE ZIEN in waar zij mee worstelen en hoe zij hun eigen kracht en kwaliteiten kunnen benutten. Ben ik in 2016 voor mijzelf begonnen en heb ik de samenwerking gezocht met scholen.

Ik heb affiniteit met methodes als “Mindfulness”en “Rots en Water training”. Maar het is altijd opnieuw kijken wat passend is voor het kind of de jongere.

In therapie hecht ik veel waarde aan wederzijds respect, humor, zorgvuldig handelen, creativiteit, eerlijk en oprecht contact.

 

“Vanuit oprecht contact en op speelse wijze, iemand een stap verder te brengen in zijn ontwikkeling, dat vind ik mooi!”