NIEUWS!

NIEUWS!

Vanaf september 2020 komt er op deze website een link naar het cliëntenportaal. Het portaal is een beveiligde omgeving, die het mogelijk maakt om berichten uit te wisselen en documenten in te zien. Iedere cliënt heeft zijn eigen unieke inloggegevens, die toegang geven tot informatie die voor hem/ haar relevant is.

Voor het maken van een eerste afspraak, raad ik aan om te bellen of mailen. Hoor graag van je!

Geregistreerde therapeuten moeten ieder jaar bijscholing volgen. Dit jaar heb ik er voor gekozen om het aanbod in ontspanningsoefeningen uit te breiden met YOGA NIDRA. Yoga Nidra is een vorm van yoga, waarbij je op de mat ligt en luistert naar wat er vertelt wordt. Het lijkt op een geleide meditatie, maar is net even anders. Het is een effectieve manier om lichamelijke en geestelijke spanning los te laten. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken, emotionele indrukken worden verwerkt en het zenuwstelsel komt tot rust.

De Yoga Nidra kan worden opgenomen, zodat het mogelijk is om deze thuis nogmaals te beluisteren.

De verspreiding van het Coronavirus tegengaan doe je collectief en daar draagt Bewegingszin graag aan bij. Daarnaast blijft er oog voor de kwaliteit van de behandeling en individuele voorkeuren van ouder en kind. In overleg kan er gekozen worden voor tijdelijk geen PMT, buiten PMT, oudergesprekken via videobellen en voor jongeren is er begeleiding via videobellen.

Goed nieuws, na de meivakantie kunnen we weer starten in de zaal (Noorderlicht Wijchen)! Natuurlijk met in acht name van de maatregelen van het RIVM. Dit betekent:

– voor en na de PMT handen wassen

– ik blijf op afstand- dus sommige contactoefeningen kunnen we niet doen, maar gelukkig zijn er ook veel oefeningen die wel kunnen.

– Materialen worden na gebruik schoongemaakt

– Bij klachten, blijf thuis. In deze periode is het geen probleem om op het laatste moment af te zeggen. Andersom kan het dus ook zijn dat de PMT uit voorzorg een keer niet door gaat.

Aangezien het een onzekere periode is, worden er nu even geen nieuwe aanmeldingen aangenomen. Om de trajecten die lopen zo goed mogelijk te begeleiden/ af te ronden. Vanaf september 2020 zijn nieuwe aanmeldingen weer van harte welkom. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen bij vragen of om op de wachtlijst te komen, zodat er in september snel gestart kan worden.

December is de periode om je zorgverzekering eens kritisch te bekijken en mogelijk over te stappen naar een andere verzekeraar. De vergoedingen voor PMT staan in dit overzicht per verzekeraar, per pakket, op een rijtje.

20191118_NFGvergoedingenoverzicht2020versie1_0

Doe er je voordeel mee en als er vragen zijn, kun je altijd contact opnemen.

De zomervakantie is voorbij, kinderen gaan weer naar school en de PMT is ook weer opgestart.

De nieuwtjes om het schooljaar mee te beginnen:

– Er is weer plek voor nieuwe aanmeldingen.

PMT kan individueel worden gegeven en in groepsverband.

– Er zijn diverse trainingen in ontwikkeling: “van faalangst naar vertrouwen“, “PMT- training weerbaarheid” en “Spelen met emoties” 

Deze trainingen worden aangeboden in het kader van preventief zorgaanbod.

Het idee is om in een vroeg stadium een ondersteunende training aan te bieden, zodat problemen bijtijds kunnen worden aangepakt en hoge zorgkosten kunnen worden voorkomen.

Meer informatie volgt nog.

Als er vragen zijn, kun je altijd contact opnemen.

– Er zijn nieuwe materialen in de gymzaal.

Vandaag gelijk uitgetest en een mooie aanvulling op het assortiment.

Vrijdag 14 december is het weer zover, de jaarlijkse kerstmarkt van het Noorderlicht.

Alle deelnemers in het gebouw organiseren iets. Er zijn verschillende kraampjes waar spullen of lekkernijen worden verkocht voor het goede doel. Er zijn optredens en er worden activiteiten aangeboden. Dit jaar zal Bewegingszin er ook staan.

Om kennis te maken met de psychomotorische therapie, kun je bij mij drie korte oefeningen doen, na afloop krijg je iets lekkers.

Kun jij…

Stevig staan?   Stil zitten als een kikker?    Samenwerken?

Kom langs en probeer het uit!

Fijne feestdagen.

Goed nieuws! Er zijn veel nieuwe aanmeldingen voor PMT in Wijchen. 

Op beide plekken heb ik met plezier PMT aangeboden, maar om genoeg tijd en aandacht voor de kinderen te kunnen houden,

heb ik er voor gekozen om op een plek verder te gaan. De PMT in Dieren zal na de zomervakantie 2018 niet voorgezet worden.

Vanaf september 2017 zal de PMT in Dieren niet meer op de Huygenslaan plaatsvinden, maar op de Wilhelminaweg 80D!

Kinderfysiotherapie “Het eiland” maakt ook gebruik van deze locatie en we zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Wanneer je voor de eerste keer komt, is het handig om te weten, dat 80D niet aan de straatkant ligt.

Volg de straat tussen de winkels “Expert” en “van Geijn” dan loop je er zo tegenaan. Tip parkeren kan het beste aan de straatkant, omdat de ingang dikwijls geblokkeerd wordt door vrachtwagens die laden en lossen voor de winkels.

         

Bij de aanvang van dit nieuwe schooljaar zal Bewegingszin de krachten gaan bundelen met zorgorganisatie Unik!

De locatie is wijkcentrum het Noorderlicht in Wijchen, waar Unik een locatie heeft voor naschoolse opvang en de PMT in de gymzaal zal plaatsvinden.

De psychomotorische training “Bomen in de klas” is er op gericht om de onderlinge communicatie en groepsdynamiek in de klas te verbeteren.

De training is speciaal ontwikkelt de onderbouw en middenbouw binnen het (speciaal) basisonderwijs. Aangezien het om leerlingen gaat in de leeftijd 5 t/m 9 jaar zal de training spelenderwijs gegeven worden.

Algemene thema’s die aan bod komen zijn: lichaamsbesef, grenzen voelen, stevig staan, grenzen communiceren/ voor jezelf opkomen, samenwerken, aandacht voor jezelf en een ander, emoties herkennen, kiezen hoe je reageert op uitdagend gedrag. Daarnaast is er ruimte om specifieke vraagstukken met betrekking tot problematiek in de klas mee te nemen in deze training.

De training is ontwikkelt in samenwerking met Nelleke Kuijpershttp://www.bijonsnel.nl/